Avant 200-serien är de små, kompakta kraftpaketen. Serien har de minsta midjestyrda kompaktlastarna som lätt kommer åt i trånga utrymmen. De är utrustade med lättmanövrerad kontrollenhet och kan även utrustas med 6-funktioners joystick. Sedan 2016 är samtliga modeller i 200-serien utrustade med samma fäste som de större maskinerna. Alla redskap har samma fäste och hydraulisk snabbkoppling, vilket gör att du byter redskap utan oljespill. Äldre 200-redskap kan med en adapter monteras på samtliga Avant-modeller.

200-serien passar utmärkt för olika trädgårdar, grönytevårds- och parkanläggningsjobb samt häststallar och lättare bygg- och rivningsjobb inomhus. Tack vare de kompakta mått behöver maskinen inte mycket plats vid lagring och är lätt att transportera på släp t.ex. mellan hem och sommarhus. Den kompakta och lättmanövrerade 200-serien är en mycket mångsidig maskin för ett flertal jobb. Den har tillräckligt med kraft för att arbeta effektivt året runt. Dessa egenskaper är speciellt viktiga när det finns många olika, inte nödvändigtvis så erfarna användare. Säkerheten kommer i första hand och 200-serien är utrustad med en ROPS-säkerhetsbåge och FOPS-skyddstak som standard. Servicepunkterna sitter lätt tillgängliga och lastaren är lätt att underhålla. Det är lätt och bekymmersfri att arbeta med Avant 200-serien. Speciell uppmärksamhet har fästs vid arbetskomfort samt redskap som har konstruerats med hänsyn till kundernas behov och önskemål. Arbete med Avant-kompaktlastare ökar arbetseffektiviteten och sparar din tid. Du har även mera tid med familjen när du jobbar med Avant, med hela teamet samtidigt i trädgården.

 

Avant 225

 

Kraftfull maskin utrustad med bensindriven Kohler 2-cylindrig insprutningsmotor med 25 hk. Den lever längre, låter mindre och drar mindre bränsle. Extern hydraulik på 42 l/min i en pump. Tillräckligt med kraft för bl.a. snöslunga och klippaggregat 1500 mm.

Lyftkapacitet: 350 kg
Lyfthöjd: 1,4 m
Motor: 25 hk, bensin
Hastighet: 10 km/h

Pris utan tillval: 145.900:- exkl. moms

 

 

Låga driftskostnader och minimalt underhåll
Bränsleförbrukningen av en midjestyrd Avant är förvånansvärt låg, bara några liter per timme i normalt bruk. Även däckslitage på en midjestyrd lastare är minimalt. Tack vare den okomplicerade och väl genomtänkta konstruktionen samt högkvalitativa komponenter är behovet av underhåll och därmed underhållskostnaderna betydligt lägre.

Kompakt och stark konstruktion
Avant-kompaktlastare har testats i kylan på Antarktis och i hettan i Mellanöstern. Omfattande erfarenhet och testning i olika arbetsförhållanden garanterar att lastaren fungerar i  heavy duty-jobb på olika arbetsplatser.

Utmärkt sikt
Ohindrad sikt från förarsätet har alltid varit en viktig faktor i konstruktion av Avant-lastare. Föraren måste kunna se hela maskinen för att arbeta effektivt. Detta gäller såväl lastaren med ROPS/FOPS-säkerhetsbåge som med hytt. Genom placeringen i maskinens främre del är förarsitsen så nära redskapet som möjligt, vilket ger fri sikt över redskapet och arbetet.

Stabilitet
Alla Avant midjestyrda lastare har en fast midja som pendlar inte. Den fasta midjan förhindrar svängning i sidled och är en mycket viktig egenskap på en maskin av denna storlek. Tack vare den fasta designen och den låga tyngdpunkten minskar risken för att välta markant, eftersom det bakre chassit alltid bildar motvikt mot framchassit, vilket förhindrar framchassit från att röra sig på ett sådant sätt att det skulle destabilisera maskinen.

ROPS säkerhetsbåge som standard
ROPS-säkerhetsbåge är monterad som standard på 200-serien.

Rätt storlek
Avant 220 är den mest prisvärda artikeldrivna lastaren från Avant. Avant 200-serien har en maxhastighet på 10 km/h. Trots den lilla storleken är 200-seriens lyftkapacitet anmärkningsvärd, cirka 50% av lastarens egen vikt. På grund av sin lilla storlek kräver det inte heller ett stort förvaringsutrymme och är lätt att transportera, exempelvis mellan hem och sommarstuga. Med sin smidighet och lilla storlek är Avant 200-serien mycket mångsidig. Maskinen har tillräckligt med kraft för att klara av det mesta året runt-arbetet. Maskinens lämpliga storlek och enkla styrbarhet framhävs, särskilt när maskinen framförs av oerfarna användare. Arbetssäkerhet är i toppklass och ROPS-säkerhetsbåge är en standard. Slitdelar är lättillgängliga och lastaren är lätt att underhålla.

Nästan 100 olika redskap
Avant 200-serien kan utrustas med så gott som 100 olika redskap. Redskapsfästet och den hydrauliska multisnabb-kopplingen är densamma som på större Avant-lastare, vilket garanterar en snabb och lätt tillkoppling av redskap – under alla omständigheter.

Kompatibilitet
Optimal redskap-/maskinkombination kan endast erhållas när redskapet är specialanpassat för maskinen. Dimensioner, hydraulflöden för arbetshydraulik och många andra egenskaper måste stämma helt överens för att kombinationen skall fungera som det är tänkt – som en enda enhet. Redskapens förmåga och prestanda är mycket viktiga faktorer. Samtliga redskap från Avant ger bästa möjliga resultat tillsammans med Avant  kompaktlastare.

Hållbarhet
Avant-redskap är konstruerade för att kunna arbeta under tuffa förhållanden. Extra noggrannhet har lagts på säkerhetsdetaljer vid konstruktion av redskap. Avant-lastare och redskap är konstruerade för arbete året runt. Hytt-varianter, arbetsbelysning och lastarens tekniska egenskaper är anpassade för såväl vinterkylan som sommarhettan. Avant är därmed en mycket mångsidig maskin för alla årstider. Det breda redskapsutbudet garanterar att det finns jobb för Avant hela tiden och maskinen står inte i garaget största delen av året.

En kompakt lastmaskin
En kompaktlastare behöver inte alltid innebära låg prestanda. Avant-lastare har betydligt kompaktare mått jämfört med lastare i samma klass. Detta innebär utmärkt sikt från förarsitsen till arbetsområdet samt möjligheten att arbeta i mycket trånga utrymmen. När du arbetar med Avant kan du verkligen känna att man har perfekt kontroll över maskinen, redskapet och arbetsområdet.

Skonsam för gräsmattan
En midjestyrd Avant med låg egenvikt kan köras på gräsmattor och likadana känsliga underlag utan att skada dem. Detta innebär en stor tidssparning eftersom man inte behöver reparera skadorna på underlaget. Tack vare midjestyrningen är Avant också en mycket effektiv gräsklippare med olika gräsklipparaggregat, med eller utan uppsamlare.

Utmärkt vikt/effekt-förhållande
Trots de kompakta mått och den låga egenvikten på 200-serien är lyftkraften förvånansvärt hög, praktiskt taget 50 % av egenvikten. 200-serien är mycket smidig och stark och dessa egenskaper är speciellt nyttiga när man arbetar på gården och även vid mera krävande jobb. Den låga egenvikten och midjestyrningen är en stor fördel när man arbetar på känsliga ytor som gräsmattor. Tack vare midjestyrningen är 200-serien också lätt att köra, och lära sig att köra.

Lätt att köra
Det är mycket lätt att lära sig köra en Avant-lastare. Framdrivningen kontrolleras med två pedaler – körning framåt-bakåt – och med ratt. Tack vare de kompakta mått och den utmärkta sikten kan föraren se hela maskinen och redskapet från förarsitsen. Även om man inte har erfarenhet av Avant-lastare på förhand, kan man börja arbeta efter en kort träning.

Hastighet
Körhastigheten på AVANT 200-serien är 10 km/t, tillräckligt när man inte behöver köra längre sträckor och jobbar på byggplatser och andra begränsade omgivningar.

 


 

 

 

 

 

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan