Avant 400-serien är de små stora maskinerna som passar vid många typer av arbete. De kan utrustas med de flesta av de stora maskinernas tillval, samtidigt som smidighet och låg vikt bibehålls. Serien har låg arbetsvikt och är lätt att transportera mellan olika arbetsplatser. Maskinerna passar också att användas på ytor med begränsad belastningskapacitet.

AVANT-lättkabin L
Ett utmärkt och ekonomiskt val när föraren vill få skydd mot regn, vind och snöfall. Den förbättrar förarkomforten och arbetsförhållandena avsevärt. Lättkabinen är monterad på standard ROPS/ FOPS-säkerhetsbåge, vilket innebär att säkerheten är garanterad. Den har vindruta (utrustad med vindrutetorkare och spolare), höger ruta och bakruta.

Avant 423

 

Utrustad med Kubota 3-cylindrig dieselmotor med 22 hk vilket ger lägre bränsleförbrukning. Katalysator som standard. Låg egenvikt: 1030 kg. Externhydraulik 34 l/min i en pump.

Lyfthöjd: 2750 cm
Pris utan tillval: 205.900:- exkl. moms

 

AVANT-redskap är konstruerade för att passa perfekt med Avant-lastare, enligt följande principer:

Kompatibilitet – Optimal redskap-/maskinkombination kan endast erhållas när redskapet är specialanpassat för maskinen. Dimensioner, hydraulflöden för arbetshydraulik och många andra egenskaper måste stämma helt överens för att kombinationen skall fungera som det är tänkt – som en enda enhet.

Effektivitet – Redskapens förmåga och prestanda är mycket viktiga faktorer. Samtliga redskap från Avant ger bästa möjliga resultat tillsammans med Avant-kompaktlastare.

Hållbarhet – Avant-redskap är konstruerade för att kunna arbeta under tuffa förhållanden.

Säkerhet – Extra noggrannhet har lagts på säkerhetsdetaljer vid konstruktion av redskap.

Arbeta året runt – Avant-lastare och -redskap är konstruerade för arbetet året runt. Hyttvarianter, arbetsbelysning och lastarens tekniska egenskaper är anpassade för såväl vinterkylan som sommarhettan. Avant är därmed en mycket mångsidig maskin för alla årstider. Det breda redskapsutbudet garanterar att det finns jobb för Avant hela tiden och maskinen står inte i garaget största delen av året.

Kompakt lastare – En kompaktlastare behöver inte alltid innebära låg prestanda. Avant-lastare har betydligt kompaktare mått jämfört med lastare i samma klass. Detta innebär utmärkt sikt från förarsitsen till arbetsområdet samt möjligheten att arbeta i mycket trånga utrymmen. När du arbetar med Avant kan du verkligen känna att man har perfekt kontroll över maskinen, redskapet och arbetsområdet.

Skonsam mot gräsmattan – Midjestyrd Avant med låg egenvikt kan köra på gräsmattor och likadana känsliga underlag utan att skada dem. Detta innebär en stor tidssparning eftersom man inte behöver reparera skadorna på underlaget. Tack vare midjestyrningen är Avant också en mycket effektiv gräsklippare med olika gräsklippaggregat, med eller utan uppsamlare.

Utmärkt sikt – Ohindrad sikt från förarsätet har alltid varit en viktig faktor i konstruktion av Avant-lastare. Föraren måste kunna se hela maskinen för att arbeta effektivt. Detta gäller såväl lastaren med ROPS/FOPS-säkerhetsbåge som med hytt. Genom placeringen i maskinens främre del är förarsitsen så nära redskapet som möjligt, vilket ger fri sikt över redskapet och arbetet. Lastararmen med teleskoputskjut är också en viktig del av den utmärkta sikten. Sidomonterad lastararm ger mera precision, arbetseffektivitet och säkerhet. Teleskoputskujet sträcker ut sig – inte föraren.

Stabilitet – All Avant midjestyrda lastare har en fast midja som pendlar inte. Den fasta midjan förhindrar svängning i sidled och är en mycket viktig egenskap på en maskin av denna storlek. Tack vare den fasta designen och den låga tyngdpunkten minskar risken för att välta markant, eftersom det bakre chassit alltid bildar motvikt mot framchassit, vilket förhindrar framchassit från att röra sig på ett sådant sätt att det skulle destabilisera maskinen.

Säkerhetsbåge – ROPS-säkerhetsbåge med FOPS-skyddstak är monterad som standard på Avant-lastarna. ROPS/FOPS på 400–700- och R-serien är en fyrastolpars-struktur som ger all round-skydd för föraren samtidigt som FOPS-skyddstaket skyddar föraren mot fallande föremål. ROPS-bågen och FOPS-skyddstaket är testade och certifierade och uppfyller standarderna ISO 3471 (ROPS) och ISO 3449 (FOPS). Tack vare det breda redskapsurvalet med över 190 olika redskap är Avant en mycket mångsidig maskin och byte av redskap är mycket snabbt och lätt. Du kan alltså göra alla möjliga jobb med samma maskin genom att bara byta redskap.

Låga driftskostnader – Bränsleförbrukningen av en midjestyrd Avant är förvånadsvärd låg, bara några liter per timme i normalt bruk. Även däckslitage på en midjestyrd lastare är minimalt.

Lågt underhåll – Tack vare den okomplicerade och väl genomtänkta konstruktionen samt högkvalitativa komponenter är behovet av underhåll och därmed underhållskostnaderna betydligt lägre.

Kompakt och stark konstruktion – Avant-lastare har testats i kylan på Antarktis och i hettan i Mellanöstern. Omfattande erfarenhet och testning i olika arbetsförhållanden garanterar att lastaren fungerar i  heavy duty jobb på olika arbetsplatser.

Samma maskin för många jobb – Tack vare det breda redskapsurvalet med över 190 olika redskap är Avant en mycket mångsidig maskin och byte av redskap är mycket snabbt och lätt. Du kan alltså göra alla möjliga jobb med samma maskin genom att bara byta redskap.

Låga driftskostnader – Bränsleförbrukningen av en midjestyrd Avant är förvånadsvärd låg, bara några liter per timme i normalt bruk. Även däckslitage på en midjestyrd lastare är minimalt.

Minimalt underhåll – Tack vare den okomplicerade och väl genomtänkta konstruktionen samt högkvalitativa komponenter är behovet av underhåll och därmed underhållskostnaderna betydligt lägre.

Kompakt och stark konstruktion – Avant-lastare har testats i kylan på Antarktis och i hettan i Mellanöstern. Omfattande erfarenhet och testning i olika arbetsförhållanden garanterar att lastaren fungerar i  heavy duty jobb på olika arbetsplatser.

Rätt storlek – Trots de mycket kompakta mått och den låga egenvikten har Avant 400-serien en bra lyftkapacitet på 550 kg. Vändradiet är under 2 m vilket gör 400-serien en mycket smidig maskin. Teleskoputskjut finns som tillval, med det är lyfthöjden hela 2,8 m.

Mest ekonomiska midjestyrda Avant – Avant 420 är den mest ekonomiska midjestyrda Avant-lastare. Avant 420 är också den minsta midjestyrda diesel-Avant. Max. körhastighet är 12 km/t.

Mångsidighet – Kompakt och lättmanövrerad 400-serie är en mycket mångsidig maskin för flera olika arbeten. Den är tillräckligt stark för effektiv användning året runt. Rätt storlek och lätt körning kommer fram i synnerhet när maskinen har flera, inte så erfarna förare. Arbetshydrauliken på 400-serien räcker till de flesta hydrauldrivna redskap. Säkerheten är också bra tack vare ROPS/FOPS-säkerhetsbåge. Servicepunkter är lättillgängliga och lastarens underhåll okomplicerat.

 

 

 

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan