Avant E-serien är eldriven och har därmed inga utsläpp. Detta gör den anpassad för inomhuskörning och på platser som inte tillåter avgasutsläpp. Passar även utmärkt där restriktioner mot buller finns. Modellen har minimal ljudnivå och låg driftskostnad tack vare batteridrift och inbyggd laddningsenhet. Är liksom övriga Avant-modeller utrustade med redskapsfäste och snabbkoppling för hydraulik. E-serien är helt elektrisk och perfekt för inomhuskörning samt miljöer där avgasutsläpp inte är tillåtet. Största skillnaderna mellan e5 och e6 är uppladdningstiden, batterityp och batteriets hållbarhet vid arbete.

 

Avant e6

Avant e6 är utrustad med lithium-jon-batteri vilket gör att den har upp till tre gånger längre arbetcykel vid hårt arbete. Laddningstiden är 1 timme och arbetstiden mellan 2-6 timmar.

Lyftkapacitet: 760 kg
Lyfthöjd
: 2.8 m

Pris utan tillval: 467.900:- exkl. moms

 

 

Körhastighet
Körhastigheten på AVANT e-serien är 10 km/t, tillräckligt när man inte behöver köra längre sträckor och jobbar på byggplatser och likadana begränsade omgivningar.

Unika egenskaper
Avant introducerade en helt elektrisk, batteridriven lastareserie på marknaden som första tillverkare. Lastaren med inga utsläpp och minimal ljudnivå är ett svar på framtidens efterfrågan och e-serien erbjuder samma komfort och egenskaperna som 500-serien med dieselmotor. Mångsidighet, kompakta dimensioner och smidig rörlighet gör det möjligt att arbeta i flera olika arbetsmiljöer.

Hastighet och dragkraft
Körhastigheten på e-serien är 10 km/h, tillräckligt när man inte behöver köra längre sträckor och jobbar på byggplatser och likadana begränsade omgivningar. Tack vare elmotorer är e-serien mycket passande för inomhuskörning. Poclain-motorer garanterar en bra dragkraft och hela effekten och vridmomentet av elmotorn är genast tillämpbara.

Avancerad teknik
Den steglösa hydrauliska transmissionen på Avant e-serien garanterar bekväm framdrivning. Det är lätt att köra lastaren och det finns knappast inga förbrukningsdelar. Underhåll innehåller för det mesta att smörja delar och t.ex. det finns bara ett filter: ett returfilter i det hydrauliska systemet. I helhet är e-serien en mycket behaglig partner både ur manövrerings- och underhållssynpunkt. Mångsidigheten och det breda tillvalutbudet gör e-serien det rätta valet för många olika jobb.

Lättkabin L
AVANT-lättkabin L är ett utmärkt och ekonomiskt val när föraren vill få skydd mot regn, vind och snöfall. Den förbättrar förarkomforten och arbetsförhållandena avsevärt. Lättkabinen är monterad på standard ROPS/ FOPS-säkerhetsbåge, vilket innebär att säkerheten är garanterad. Den har vindruta (utrustad med vindrutetorkare och spolare), höger ruta och bakruta. Även om säkerhet, effektivitet, mångsidighet och goda arbetsförhållanden är mycket viktiga i Avants design har vi även lagt mycket arbete på  förarhyttens utseende. Den representerar modern maskindesign när den är som bäst.

 Över 190 redskap
AVANT-redskap är konstruerade för att passa perfekt med Avant-lastare, enligt följande principer:

Kompatibilitet – Optimal redskap-/maskinkombination kan endast erhållas när redskapet är specialanpassat för maskinen. Dimensioner, hydraulflöden för arbetshydraulik och många andra egenskaper måste stämma helt överens för att kombinationen skall fungera som det är tänkt – som en enda enhet.

Effektivitet – Redskapens förmåga och prestanda är mycket viktiga faktorer. Samtliga redskap från Avant ger bästa möjliga resultat tillsammans med Avant-kompaktlastare.

Hållbarhet – Avant-redskap är konstruerade för att kunna arbeta under tuffa förhållanden.

Säkerhet – Extra noggrannhet har lagts på säkerhetsdetaljer vid konstruktion av redskap.

Arbeta året runt – Avant-lastare och -redskap är konstruerade för arbetet året runt. Hyttvarianter, arbetsbelysning och lastarens tekniska egenskaper är anpassade för såväl vinterkylan som sommarhettan. Avant är därmed en mycket mångsidig maskin för alla årstider. Det breda redskapsutbudet garanterar att det finns jobb för Avant hela tiden och maskinen står inte i garaget största delen av året.

En kompakt lastmaskin – En kompaktlastare behöver inte alltid innebära låg prestanda. Avant-lastare har betydligt kompaktare mått jämfört med lastare i samma klass. Detta innebär utmärkt sikt från förarsitsen till arbetsområdet samt möjligheten att arbeta i mycket trånga utrymmen. När du arbetar med Avant kan du verkligen känna att man har perfekt kontroll över maskinen, redskapet och arbetsområdet.

Skonsam mot gräsmattan – Midjestyrd Avant med låg egenvikt kan köra på gräsmattor och likadana känsliga underlag utan att skada dem. Detta innebär en stor tidssparning eftersom man inte behöver reparera skadorna på underlaget. Tack vare midjestyrningen är Avant också en mycket effektiv gräsklippare med olika gräsklipparaggregat, med eller utan uppsamlare.

Teleskoputskjut – Lastararmen med teleskoputskjut ger alla fördelar man kan få vad gäller räckvidd när den är helt utskjuten samt maximal stabilitet när den är indragen eftersom lasten då är nära maskinen under transport. Tack vare teleskoputskjutet är lastarens mått mycket kompakta och sikten till redskapet och arbetet utmärkt.

 

OPTIDRIVE™
Avant har utvecklat en ny innovativ lösning för att förbättra Avant-kompaktlastare och drivlinans prestanda. Med Optidrive™ har man kraftigt minskat antalet slangar och kopplingar, samtidigt som man optimerat systemet.

Fördelar med Optidrive™:

  • 10% bättre prestanda
  • 60% färre hydrauliska kopplingar
  • 20% färre slangar
  • Minskad upphettning. Genom Optidrive™ är flödet av hydraulisk olja 5 gånger högre än i de äldre systemen, vilket ger en avsevärt effektivare nedkylning.
  • Parkeringsbroms på de bakre hjulen. För att ge bästa fäste vid olika slags last, terräng och lutning har parkeringsbromsen flyttats bak
  • Mindre motorvibrationer och lägre ljud. Optidrive™ har omfördelat vikt och därmed balans genom ny motor- och pumpplacering. Nya motorkuddar, som ytterligare dämpar vibrationer. De nya större motorkuddarna minskar vibrationerna med 50% på Avant 745 och 750, och med 37% på Avant 755i och 760i
  • Bättre hydraulkopplingssystem
  • Enklare service

 

Koppling av redskap
Avants redskapsfäste är robust, enkelt och lätt att använda. Det finns två låssprintar på redskapsfästet som kan låsas i redskapet med hand eller genom att tilta redskapet bakåt så att låsmekanismen på lastararmen trycker sprintarna ner. Som tillval finns även ett hydrauliskt redskapsfäste (500–700-serien) där låssprintarna låsas hydrauliskt och manövreras från förarsitsen med en omkopplare. Hydraulslangarna på hydrauldrivna redskap kopplas med multikopplingen som Avant introducerade på marknaden som första tillverkare. Multikopplingen kopplar alla hydraulslangar snabbt och enkelt med en enda handrörelse, släpper trycket automatiskt och är alltid enkel och bekväm att koppla. Det går inte att koppla multikopplingen på fel sätt, och det blir inget oljeläckage under till- eller frånkoppling.

Lätt att köra
Det är mycket lätt att lära sig köra en midjestyrd Avant lastare. Framdrivningen kontrolleras med två pedaler – körning framåt-bakåt – och med ratt. Tack vare de kompakta mått och den utmärkta sikten kan föraren se hela maskinen och redskapet från förarsitsen. Även om man inte har erfarenhet av Avant lastare på förhand, kan man börja arbeta efter en kort träning.

 

Läs vårt reportage med Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping som har tre stycken Avant e6.

 

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan