Fella strängläggare
Bästa valet för att få kvalitetsfoder

Strängläggare trepunktsburna
Strängplacering höger – sveper allt material. Standard med tandemhjul.

Strängläggare med 2 rotorer sidläggare
Strängplacering höger. Sveper allt material. Hög flexibilitet.

Jeteffect
Mjuk landning – trygg start. Tack vare fjädring och viktfördelning lyfter alltid rotorns främre hjul först. Finns på alla strängläggare med två rotorer och transportchassi.

CamControl – Juras 7850
Gör att markfrigången på vändtegen blir mer än 50 cm, detta för att utan problem kunna köra över stora strängar. Funktionen är en hydraulcylinder som ändrar positionen på strängarens kamhjul. Det innebär att tenarnas lyftposition flyttas så att markfrigången blir maximal. Rörelsen aktiveras när rotorerna lyfts vid vändning.

steerGUARD – Patenterad styrning
Fella är den enda tillverkaren som erbjuder en styrning som är dold i ramen med endast två vridpunkter. Detta ger säker och exakt styrning med tillförlitlig funktion även efter många år på alla strängläggare med två rotorer och transportchassi.

Patenterad fjädring
Rotorfjädringen garanterar perfekt markföljsamhet. Rotorn följer marken helt oberoende av ramen både i längsled och höjdled.

Strängläggare med 4 rotorer – mittläggare
Stor arbetsbredd utan att ge avkall på markföljsamheten.

 

Agronic frontsträngläggare

Agronic Frontsträngläggare WR500

Agronic WR 500
Agronic WR 500 är en strängläggare som skall frontmonteras på trepunktslyft eller på frontlastare. Arbetsbredden är justerbar så strängen går mellan traktorhjullen utan att man berör grödan. Drivningen är hydraulmotordriven, och behöver ett flöde på 2535 l/min Maskinen ger en ren, lätt och luftig sträng som inte är hoptvinnad. I och med att man kan stränglägga och köra med press/snittvagn med samma traktor kan man spara en körning.

Agronic WR 900
Agronic WR 900 revolutionerar arbetet med strängläggning då man kan kör upp till 50% fortare. Tack vare relativt liten diameter på rotorerna följer den markens konturer ytterst väl och skrapar inte i marken. Tvingande styrning och eget hydraulsystem är standard. Som tillval kan erbjudas ”Pro Pack” vilket är offsetstyrning, sektionslåsning och sektionskontroll för körning på en sida, packrulle och stänkskärmar. Stödhjul på rotorns utsida för att följa marken och ge en ren sträng. Lätta och luftiga strängar. Arbetsbredd och höjd är hydrauliskt justerbara. Traktorn kan köra sidoförskjuten (tillval) i förhållande till strängaren, mindre markpackning och möjlighet att lägga strängen torrt. Enkel och underhållsfri, med polyamidfingrar och hydraulmotordrift. Standardutrustning: Mekaniskt tvingande styrning, transportlåsning, hydraulisk justering av arbetsbredd.

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan