Nyhet! Lanseringserbjudande hela 2019!

Rejäla kreatursvagnar
Jyfas kreatursvagnar är bland de kraftigast byggda på marknaden. Ingen lägger så mycket kraft på kvalitet och hållbarhet som Jyfa. Självklart är den helgalvaniserad – inget underhåll, ingen rost. Dansk kvalitet! Vagnen är fullt galvaniserad och monterad med 12 mm formplywood hela vägen runt. Bottnen består av galvaniserad platta som är halksäker. Den kraftiga konstruktionen i underredet garanterar säkra transporter under många år. Golvplåten är både limmad med silikon och nitad i underredet, vilket gör att golvplåten inte slamrar och väsnas när djuren ska lastas.

Bred kreatursvagn • Smal kreatursvagn • Hydraulisk kreatursvagn

• 12 mm formplywood
• Räfflat golv med bra grepp som tål att spolas med hetvatten.
• Bra sikt som gör att de känns behagligare för djuren att lastas.
• Stor tillvalslista för att möta just dina behov.

En säker och bra framtidsinvestering

Kreatursvagnens kraftiga och solida konstruktion resulterar i att den är en av de starkaste på marknaden. En produkt som med korrekt hantering kan hålla i mer än 20 år, med minimala underhållskostnader.

Liten risk att välta

Vid transport i terräng finns alltid risken att köra fast eller i värsta fall välta med en vagn full med djur. Av denna anledning är vagnen försedd med en släde som underrede och gör så att vagnen inte blir hängande på axlarna. Den kan då lätt och snabbt dras upp utan att det skadar varken vagn eller djur. Alla modeller kan utrustas med en extradörr på höger sida, som också kallas nödutgång. Denna finns för att säkerställa att det är lätt att evakuera om det skulle ske något oväntat vid arbetet i vagnen.

Hydrauliskt höj-och-sänkbar (tillval)

Den hydrauliska höj-och-sänk-funktionen har många fördelar i det dagliga arbetet. Under av- eller pålastning sänks vagnen ner och djuren kan gå direkt in eller ut och när det är färdigt hissas vagnen upp igen. Utöver den otroligt stressfria och effektiva hanteringen vid av/på-lastningsmomentet kan vagnen lämnas i sänkt läge med foder i, detta för att djuren och framförallt de mindre kalvarna ska känna sig trygga med och vänja sid vid vagnen innan transporten.

 

 

Modeller

 

Bred kreatursvagn

Den åtta meter breda kreatursvagnen är den största i serien och har en golvarea på 17,9 m². Den kan utrustas med bl.a. hydraulik och extradörr. Vagnen är fullt galvaniserad och konstruerad av extra kraftiga profilbalkar. Sidorna är klädda med formplywood hela vägen runt. Vagnen är utrustad med en ramp (ej vid hydraulisk hjulaxel) och en dubbeldörr där bak. Golvet består av galvaniserad durkplåt som gör golvet halksäkert.

 

 

 

 

Smal kreatursvagn

Den fem meter smala kreatursvagnen är den största i serien och har en golvarea på 9,7 m². Dessa kan utrustas med bl.a. tak och extradörr.

 

 

 

 

 

Hydraulisk kreatursvagn

Den sju meter hydrauliska kreatursvagnen är den största i serien och har en golvarea 13,7 m². Dessa kan utrustas med bl.a. fångstgrindar och extradörr. Har du behov av att köra kortare sträckor från hage till stall och vill ha en kreatursvagn med hydraulik är detta den bästa lösningen för dig. Den hydrauliska höj-och-sänk-funktionen har många fördelar i det dagliga arbetet. Under av- eller pålastning sänks vagnen ner och djuren kan gå direkt in eller ut och när det är färdigt hissas vagnen upp igen. Utöver den otroligt stressfria och effektiva hanteringen vid av/på-lastningsmomentet kan vagnen lämnas i sänkt läge med foder i, detta för att djuren och framförallt de mindre kalvarna ska känna sig trygga med och vänja sid vid vagnen innan transporten.

 

 

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan