Välj Avant-modell i menyn ovan eller läs mer och klicka dig vidare nedan.

Se hela Avants redskapskatalog för 2019 här!

Våra modeller:

Innovativa Avant – kompaktlastare som är kända över hela världen!

Avant-fabriken i Ylöjärvi utanför Tammerfors i Finland grundades 1991 av Risto Käkelä. Idag 27 år senare är Avant en av de främsta tillverkarna av midjestyrda kompaktlastare upp till 2 ton. Risto Käkelä är fortfarande VD och ägare med sin son Jani Käkelä som vice VD. Fabriken har idag 65 000 kvm under tak och ca 250 medarbetare. Produktionen är uppe i en bra bit över 4 000 maskiner per år.Förra året omsatte man för första gången över 100 miljoner Euro motsvarande 1 miljard svenska kronor.
Avant har under hela tiden haft två viktiga fokusområden – utveckling av maskinerna och redskap samt export. Idag har Avant dedikerade ingenjörer som enbart arbetar med att utveckla och förbättra kommande modeller samt inte minst redskap. Alla redskap det står Avant på är utvecklade på Avant-fabriken och nogsamt testade på respektive modell. Nordfarm var Avants första exportkund och har sedan dess sålt otroligt många Avant maskiner och redskap. Nordfarm har svarat för nästan 10% av Avants totala försäljning.

 

OptiDrive är sedan vecka 10/2017 standard på alla Avant 745, 750, 755i, 760i och Avant e5. VAD ÄR OPTIDRIVE? Läs mer här!

Besök även Avants svenska hemsida

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan