Styrkan med Palmses vagnar är deras mångsidighet. Tack vare att vagnarna kan utrustas med olika bakluckor och förhöjning är deras användningsområde gränslöst. De kan användas inom både lantbruk och entreprenad för transport av jord, gödsel, spannmål m.m. Dumprarna kan utrustas med Palms skogskran för ytterligare möjligheter.

Fördelarna med Palmses dumpervagnar är:

  • Kraftig dumperlåda
  • Hållbar bottenram
  • Pålitligt fjädringssystem
  • Boggieaxel med fjädrar som ger mjukare gång vid tunga transporter och hydraulisk dragstångsupphängning på de större modellerna

 

Palmse D1900 kommer med topphängd baklucka som standard samt boggie-hjulaxel med hydrauliska bromar på båda hjulparen. Släp av detta slag används oftast av byggbolag och jordbruksföretag. Tack vare de kompakta måtten och den låga totalvikten är de lättmanövrerade, särskilt i trånga utrymmen.

 

 

 

 

 

Palmse D1600 kommer med topphängd baklucka som standard samt boggie-hjulaxel med hydrauliska bromar på båda hjulparen. Släp av detta slag används oftast av byggbolag och jordbruksföretag. Tack vare de kompakta måtten och den låga totalvikten är de lättmanövrerade, särskilt i trånga utrymmen.

Palmse Dumpervagn 16 ton

Hjulaxlar
Hjulaxlarna är tillverkade av ADR som är en av världens största tillverkare av hjulaxlar. Vikten av tåliga och högkvalitativa axlar får inte förbises vid val av vagn.

Konstruktion
Palmse är kända för att inte tulla på en rejäl konstruktion. De lägger alltid stor vikt på hållbarheten vid utvecklingsarbetet och sätter ribban mycket högt. Skarvar och fogar stresstestas ordentligt så att inget lämnas åt slumpen innan den färdiga vagnen lämnar fabriksområdet.

Fjädrad boggie
Fjädrande boggie ökar komforten och säkerheten vid transport av tung last. Värt att tänka på är att lasthöjden ökar med 100 mm.

Tillval
För att verkligen kunna utnyttja vagnen till max krävs att den är anpassad efter kundens behov så gott det går. Palmse har ett stort utbud av tillval som gör just detta möjligt. Som exempel går det att välja typ av baklucka, handbroms, arbetsljus m.m.

 

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan