| Japa Vedmaskiner |  Farmi Flishuggar | Farmi Vinchar | Orrliden Kedjeröjare |
| Perfect Rotorklippare | Perfect Släntklippare | Perfect Slagklippare | 

Vedmaskiner, flishuggar, vinschar, slagklippare, betesputsare
och kedjeröjare.

Japa vedmaskiner

Här kan du läsa mer om JAPA >>>

Villamaskiner
Maskinerna är både enkla och säkra att använda eftersom sågning och klyvning endast fungerar när skyddsburen är på plats. De passar utmärkt till de flesta kamin-/spisanvändare med måttliga vedbehov och gör vedhantering till ett nöje. Både Japa 235 och 305 får ökad flexibilitet med bensinmotorer.

Gårdsmaskin
Tyst och driftsäker professionell vedmaskin. Lämplig för både grövre och tunnare material. Hydrauldriven kedjesåg med 15″-svärd klarar material upp till 35 cm i diameter. Klyvkraft och klyvhastighet anpassas automatiskt efter materialets hårdhet. När säkerhetsburen öppnas stänger en ventil av hydraulflödet till sågmotor och klyvcylinder. Sågkedja och klyvkolv stannar ögonblickligen. Inmatningsbandet och den kraftiga fjäderbelastade stockhållaren håller alla stockar på plats under kapningen. Japa 355 är utrustad med ett hydrauluttag som anpassats till den hydrauliska inmatningsrullen på ett Japa-stockbord modell Small, eller Japa stocklyft.

Proffsmaskinen 385
Samtliga modeller i serien är utrustade med en sågkedja som endast roterar under kapning. De har en hydraulisk elevator som är svängbar i tre fasta lägen samt ett hydrauldrivet inmatningsband. Kedjesmörjning i separat tank. Modellerna har ett hydrauliskt uttag
om inget annat anges. Säkerhetsburen är kopplad till en hydraulventil som stänger av oljeflödet till sågmotor och klyvkolv. Manöverfunktionerna blir obrukbara tills buren stängs. Elevatorn påverkas inte av funktionen.

385 Basic
Har mekanisk höjdjustering av klyxyxa. Basicmodellen hanterar inmatning och kapning med hjälp av såghandtag. Elevator svängbar i tre fasta lägen. Kedjesmörjning i separat tank. Ramförstärkt 2/4-delsyxa. Klyvkraft: 6 ton. Max kapdiameter/max kubblängd: 380/520 mm. Vikt: 850 kg.

385 Expert
Utrustad med mekanisk höjdjustering av klyvyxan. Expertmodellen hanterar inmatning och kapning med hjälp av joystick och har hydraulisk vedlängdsjustering. Separat justering av kaphastighet. Automatisk och manuell klyvstart. Steglöst justerbar elevatorhastighet. Klyvkraft: 6 ton. Max kapdiameter/max kubblängd: 380/520 mm. Vikt: 912 kg.

385 Pro
Promodellen är utrustad med hydraulisk höjdjustering av klyvyxan. Hanterar inmatning och kapning med hjälp av joystick. Hydraulisk vedlängdsjustering. Separat justering av kaphastighet. Automatisk och manuell klyvstart. Steglöst justerbar elevatorhastighet. Klyvyxor 2/4-dels och 6-dels. 2 st. hydrauliska uttag. Klyvkraft: 6 ton. Max kapdiameter/max kubblängd: 380/520 mm. Vikt: 966 kg.

Proffsmaskinen 435

Använder mindre kraft, ett smartare klyvsystem och mer intelligens. Bygger på två patenterade system – PerfectSplit® och PerfectClean®. PerfectSplit® och PerfectClean® är tänkta att tillsammans hjälpa professionella användare att ta fram högklassig ren ved i jämnstora bitar – direkt efter klyvmomentet. (Klass A ved) Medan andra vedmaskiner klyver kubben i en enda omgång, gör Japa 435, tack vare PerfectSplit® det i etapper. Genom att bearbeta kubben i omgångar kan Japa 435 med mindre kraft nå ett bättre slutresultat än vad som tidigare har varit möjligt. Ingen bit blir för stor tack vare den sinnrika yxkonstruktionen. Inga omklyvningar behövs. En fullutrustad Japa 435 har sensorer med logik som ger användaren värdefull information med bl.a hur många kubikmeter färdigkluven ved som producerats under dagen.

Farmi flishuggar

Farmi CH27
Ny design – bättre prestanda.
Farmi CH27-serien ersätter storsäljaren CH260. De har utrustats med flera nya tekniska egenskaper som ger ökad produktivitet, säkerhet och bekvämlighet.
• Kraftigare rotorlager, inmatningsrullar och ram
• Ökat mellanrum i rotorn ger mer flis
• No Stress varvtalsvakt och hydraulmatning
• Kvistbrytare kan monteras från utsidan
• Längre inmatningsränna för kranmatning
• Förbättrad styrning av material in i flisen
• Knivarna placerade längre ut på huggskivan

Farmi lunningsvinschar

Lunningsvinschar
Dragpunkten är placerad högt för att dragkrafen ska utnyttjas maximalt och vinschningen är skonsam för marken. Problemfri upplindning av vajern. Kopplingsmekanismen är enkel att använda och fungerar klanderfritt under alla väderförhållanden. Tack vare den automatiska bromsanordningen garanteras mjuk utmatning av vajern utan överutmatning. Den inkapslade vinschmekanismen och brytblocksinloppet utför arbetet med säkerhet – även ur arbetsskydds-synpunkt.

Orrliden kedjeröjare

Kedjeröjare
Kan både front- och bakmonteras på traktorns 3-punkt. Kan även utrustas med tillvalet bakmonterad sidoförskjutning för utökad räckvidd. Utrustad med påkörningsskydd. Utsatta delar i Hardox 500. Kraftigt kedjemagasin och automatiskt transportlås. 4 st. drivremmar.

Klipphuvud hydrauliskt
Finns med två st. alternativa hydraulmotorer – 64 alt. 84 m3. Är avsedd för montering på grävmaskin och kranklippare. Kräver anslutningsfläns och bultar.

Perfect rotorklippare

Rotorklippare LB
Vid renodlad betesputsning ger en rotorklippare det absolut bästa resultatet, samtidigt som arbetet sker snabbt och bränslesnålt. Rotorklippare ger ett rent snitt vilket gynnar återväxten och minskar risken för sjukdomsangrepp. Det kan skilja upp till tre veckor i återväxttid då grödan klippts av – jämfört med om stråna slitits av. Rotorklippare kräver dessutom mindre effekt än slagklippare.

Swing-away Blades
Tunga ledade knivar á 2,5 kg monterade i bussningar, gör att LB klarar hög och kraftig växtlighet. Tack vare god överlappning mellan knivarna undviks ränder. LB245V och LB275V har ett snabbfäste för lätthanterlig sidoförskjutning av rotorklipparen. LB275SV2 är uppfällbar vid transport.

Soloswing
Klipper runt träd, stolpar och under stängsel. Kräver 30 l/min och 120 bar. Arbetsbredd från: 600 mm. SZA-modellerna monteras som tillval på slageller rotorklippare. SZL-modellen måste kompletteras med fäste. SZX-modellen har två stödhjul och frontmonteras på traktorns 3-punktfäste.

Perfect släntklippare

Släntklippare ZW
Multiklippare för skötsel av träda, diken, vägrenar, nedklippning av fånggrödor och mycket mera. Har en horisontellt liggande rotor försedd 16 – 24 slagor. De är tåliga och klarar riktigt krävande uppgifter som skötsel av sly, naturbeten m.m. Lättare slagor ger finare snitt och sprider gräs mycket bra. För att mala ner högt och tätt material krävs tyngre slagor.

Släntklippare ZF
Släntklippare som klarar av det mesta från gräs till flisning av buskar, sly och grenar. En proffsmaskin för tuffa tag i besvärlig miljö. Extremt kraftigt rotorchassi på 12,5 mm. Slagrotorns lagerhus är placerad inuti maskinkroppen för bästa skydd. Kilremsdrift med automatspänning. Rotorns varvtal är hela 2265 rpm. M20-bultade slagor med bussning.

Perfect slagklippare

Slagklippare KP
KP klarar kraftig gräsväxt med slyinslag och tar stammar upp till 3 cm i diameter. Maskinen slår sönder materialet mycket effektivt och det blir rent efter maskinen. Materialet finfördelas av slagorna och grödan kastas över den bakre stödrullen. Du får en så kallad ”mulchereffekt”.
KP210 och 240 är något sidoförskjutna vilket gör att maskinerna slår utanför traktorns högra hjul. OBS! Vid fabriksbeställning av frontmonterad maskin kan den ej ändras till bakmonterad.

Slagklippare KW
Maskinerna är utrustade med en självrensande bakre rulle som sträcker sig över hela maskinbredden. Den har placerats nära slagrotorn vilket ger optimal anpassning till olika markförhållanden. Samtidigt förebyggs oönskad markkontakt och slitaget på slagorna minimeras. För bästa anpassning till olika arbetsförhållanden kan klipparens 3-punktsram manuellt justeras i sidled upp till 47 cm och kan kompletteras med hydraulisk justering.

Slagklippare KT
Perfect KT klarar utan problem växtlighet på upp till 8 cm i diameter. Utrustad med dubbelchassi, rejäl godsgrovlek och kilremsdrift med automatspänning (4-5 remmar). M20-bultade slagor med bussningar och kraftig stödrulle med stabil avskrapare på 5,9 mm. gods. KT kan fabrikbeställas med 2,2 kg. slagor utan extra kostnad. Rotorn på KT320 har en diameter på 273 mm och en godstjocklek på 13 mm vilket ger extra levande kraft.

Slagklippare
Horisontellt liggande rotor med tåliga slagor som klarar riktigt krävande uppgifter. Lättare slagor ger finare snitt och sprider gräs mycket bra. För att mala ner högt och tätt material krävs tyngre slagor. Exempelvis vid skötsel av träd och restaurering av naturbetesmarker.

Slagklippare KR
För betesputsning av kraftig gräsväxt. Klarar sly och växtlighet upp till 3 cm i diameter. Intelligent växellåda som klarar både höger- och vänstervarv. Hydraulisk sidoförskjutning är standard. Kan köras som frontmonterad, bogserad och backande. Kraftig ram med 5 mm gods i huven och 8 mm i sidan. Kilremsdrift med automatspänning. Stor rotordiameter på 219 mm och godstjocklek 10 mm. M20-bultade slagor och bussningar.

Slagklippare KM
KM har alla funktioner som KR-modellerna men är ännu kraftigare i konstruktionen. Dubbelchassi med rejäl godsgrovlek, 6 mm tjockt gods i huven och 12 mm i sidan.

Slagklippare KX
KX-860 består av två sidoklippare på 3,2 m. vardera och en centerklippare på 2,7 m. Extra starka elektroniskt balanserade rotorer. Stor rotordiameter och rejäl godstjocklek. Självjusterande kilremmar för maximal funktion och driftsäkerhet. Kan även beställas som bogserad version.
Klipparna monteras då i en specialkonstruerad vagn som gör att de följer marken oberoende av varandra.

Slagklippare RX
RX-620 är en bogserad kombinationsklippare bestående av två sidoklippare av kraftig modell. Tack vare den rörliga ramkonstruktionen följer klipparna marken utifrån arbetsbredden och arbetar oberoende av varandra. Elektroniskt balanserade vibrationsfria rotorer. Hammarslagorna är utformade för absolut bästa mulchingresultat.

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan