Läs om Palms skogsvagnar och skogskranar på KUNGENAVSKOGEN.se!

 

 

 

 

 

Läs vårt reportage med Bennie Karlsson på Bennies Schakt- och Skogstjänst, som har en specialanpassad Palms MWD 3.2 med tippflak.


Palms skogskranar


Palms skogskran 2.52

Modellen 2.54 är kostnadseffektiv och pålitlig med teleskopbom och en räckvidd på 5400 mm. Maxlasten när bommen är fullt utskjuten är 370 kg.De tekniska lösningarna är av samma höga klass som de större modellerna. Kranarna är lättmanövrerade och kan kombineras med olika plattformar.

 

Palms skogskran 3.67
Idealiska för de mindre vedproducenterna och perfekta att t.ex. hämta hem balar med från åkern. De tekniska lösningarna är av samma höga klass som de större modellerna. Kranarna är lättmanövrerade och kan kombineras med olika plattformar och monteras på D-seriens vagnar som har en stor lastkapacitet. Modellen 3.67 är en kran med teleskopbom och med en räckvidd på 6700 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 410 kg.

 

Palms skogskranar 4-serien
Kranarna i den fjärde serien är kraftfulla, men kräver inte en stor traktor. De tekniska lösningarna är av samma höga klass som de större modellerna, men är trots det både lätta och kompakta.

Modellen 4.70 och 4.70E är en kranar med teleskopbom och med en räckvidd på 7000 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 520 kg. De som skiljer dem är svängmomentet, 4.70 har 15 kNm och 4.70E har svängmoment 12kNm.

Modellen 4.80 är en kran med dubbel teleskopbom och med en räckvidd på 8000 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 380 kg.

Palms skogskranar 5-serien
Den femte kranserien är konstruerad för dagligt skogsarbete och optimerad för användning med en traktor i mellanklassen. Kranarna kan användas på många olika vagnar och enkelt monteras på flishuggar och traktorramar. Den noga utformade kranbommens geometri och därigenom den utmärkta lyftkapaciteten gör det enkelt att plocka med sig stockarna från timmerupplaget.

Modellen 5.72 är en kran med teleskopbom och med en räckvidd på 7150 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 640 kg.

Modellen 5.85 är en kran med dubbel teleskopbom och med en räckvidd på 8500 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 450 kg.

Palms skogskranar 7-serien
Den sjunde serien av kranar från Palms är gjorda för dagligt professionellt skogsarbete. De senaste 25 årens erfarenhet har analyserats och kokats ner till den bästa konstruktionen och funktionen för Palmses kranar i toppserien. De kan monteras på Palms största vagnar men även på flishuggar och traktorramar.

Modellen 7.72 är en kran med teleskopbom och med en räckvidd på 7230 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 760 kg.

Modellen 7.86 är en kran med dubbel teleskopbom och med en räckvidd på 8600 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 530 kg.

Palms skogsvagnar

Skogsvagnar S-serien
S-seriens skogsvagnar är lätta och kompakta. Vagnsvikten ligger mellan intervallet 8,5-12 ton. Dubbelsläpen passar för kranar i 3-, 4- och 5-serien.

Skogsvagnar D-serien
D-seriens skogsvagnar har hög lastkapacitet och är starka lastbärare. Vagnsvikten för denna modell ligger mellan intervallet 13-18 ton. Starka dubbelsläp passar med kranar i 3-, 4-, 5- och 7-serien.

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan