Jukka propeller-mixer, det effektiva redskapet för att blanda alla typer av gödsel.

JUKKA-EC
Jari Tikkanen, från Tikkasen Paja KY säger: ”Utvecklingsprocessen var ytterst noggranna med propellern till denna mixer. På så sätt lyckades vi skapa en extremt kraftfull ström av energi med relativt låg elförbrukning.”

Aerodynamikens effektiva grundprincip ligger som bas för konstruktionen
Propellerns främre kant liknar en flygplansvinge – flödesmotståndet är lågt och kantens konvexa yta genererar ett starkt luftsug. När propellerspetsen placerats i vätskan rör den sig med en hastighet av 94 km/h vid 650 rpm eller 145 km/h vid 1000 rpm i ytterkant av propellern. Detta påvisar att den omsorgsfulla designen har stor betydelse för effekten.

• Längd 8,3 m eller 10 m
• Vikt 600 kg (8,3 m)
• Propeller 78 cm i diameter med 3 blad
• Galvaniserad för maximal livslängd, beräknad 35 till 45 år.

JUKKA-EC är användarvänlig, både i drift och vid underhåll. Hela bottendelen kan demonteras, vilket gör det möjligt att lyfta axeln och propellern ur mixern och enkelt byta ut det 5,5m långa lagret i trä.
Trälager
Tikkasen Paja har över 20 års erfarenhet av trälagers-konstruktioner och under de senaste fem åren tillverkas de genom hyvling vilket gör det lättare vid alla typer av anpassning och hantering. På grund av det kan nu en mixer ha upp till 5,5 meter långa trälager.

Varför lager i trä?
Gummi eller plast fungerar väldigt bra under uppslamning, men så småningom sänks uppslamningsnivån och lämnar en del av gummi- eller plaststödet torrt. Dessa material tål inte friktion som i sin tur genererar värme. Plast smälter och gummi förlorar dess egenskaper i temperaturer över 180 grader. Skadan blir då oftast ett faktum och likaså permanent. Trä håller däremot under torra förhållanden och reducerar friktionsvärme mycket bättre än både gummi och plast.

Beräknad livstid
Normal livslängd för trälagren är 5-8 år beroende på belastning. Det långa, solida trästödet gör att axeln aldrig blir för lös.

 

För affärsförslag, använd formuläret nedan